Gör ett konditionstest för att snabbt se om din bil är i bra skick

 konditionstest

Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera att din bil är i bra skick är att göra ett konditionstest. Konditionstester utförs av Vianors verkstäder och är ett utmärkt sätt att snabbt ta reda på om din bil behöver någon service. Det vackra med ett tillståndstest är att Vianors experter kommer att gå igenom bilens kritiska delar och låter dig veta om det finns något som behöver service. Du vet efteråt om du kommer att behöva byta ut eller reparera någon av nyckeldelarna.

De går igenom och kontrollerar dina däck, stötdämpare och bromsar. De kommer också att kontrollera de olika viktiga vätskorna för att säkerställa att du inte behöver fyllas på eller att de behöver bytas ut. Det bästa är att när du har gjort ett konditionstest vet du om bilen är i gott skick eller om du behöver laga något. Om något måste åtgärdas kan du boka tid och få det till. Du vet efteråt om bilen är i behov av däckservice, ett oljebyte eller bromsservice.

Om din bil passerar utan anmärkning så vet du att din bil är i god form och att det inte finns kvarvarande små problem som kan växa till större och dyrare problem. Att hitta problem i ett tidigt skede är alltid fördelaktigt och kan spara kostnader och problem i framtiden.

Utöver konditionstest och bilservice bör du alltid underhålla dina däck så att du ser till att däcktrycket är ok och att slitbanans mönsterdjup är över det rekommenderade djupet på 4 mm. Om du är under är det dags att köpa en ny uppsättning däck, så att du kan fortsätta köra säkert. Låg däcktryck leder till ökad bränsleförbrukning och däck. Så se till att du kontrollerar det regelbundet.

För mer information om konditionstest, besök: https://vianor.se/

View more presentations on SharePresentation