Uudet rengasteknologian innovaatiot voivat auttaa suojautumaan vesiliirrolta

Uudet rengasteknologian innovaatiot voivat auttaa suojaamaan autoa vesiliirrolta. Vesiliirto on suurin syy onnettomuuksiin ajettaessa märissä olosuhteissa. Paljon tutkimusta ja kehitystä on tuonut uuden sukupolven renkaita, jotka pystyvät tyhjentämään veden nopeammin ja tehokkaammin kuin ennen. Vesiliirto on ilmiö, joka tapahtuu, kun renkaiden ja tienpinnan väliin muodostuu vesikerros, mikä johtaa liirtoon ja siten pidon menetykseen. Uusissa renkaissa on syvemmät urat, jotka auttavat evakuoimaan lumen, sohjon ja veden renkaan ja tien väliseltä pinnalta ja suojaavat siten vesiliirrolta. Nokian Wetproof -kesärenkaiden kiillotettujen sivu- ja sisäurien kaltaisten tekniikoiden avulla rengas voi varastoida enemmän vettä renkaan ja tien välille samalla kun se kiihdyttää sen virtausta pääurista. Tämänkaltaiset innovaatiot parantavat niiden sohjo- ja vesiliirto-ominaisuuksia.

Vaihtoehtona on myös jokasään renkaat, kuten Nokian WR G4 -renkaat. Ne ovat valmistettu kumiseoksesta, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin talvirenkaiden kumiseokset. Niissä on myös lumihiutaleinen vuoristosymboli. Nokian WR G3 -jokasään renkaissa on myös kiillotetut pääurat, kuten Nokian eNTYRE 2.0, jotka puhdistavat tehokkaasti lunta, sohjoa ja vettä pois renkaasta varmistaaksesi, että rengas tarttuu tien pintaan ja suojaa samalla sohjo- ja vesiliirrolta. Vesiliirto ei koske pelkästään vettä (vesiliirtoa), vaan myös sohjoa (Slushplaning), jota tulee, kun lumi alkaa sulaa ja muuttuu sohjoksi tielle. Siksi jopa muina vuodenaikoina kuin sateisena kautena voit kokea vesiliirron. Siksi useimmat rengasvalmistajat lisäävät vesiliirtoa suojaavia ominaisuuksia koko rengasvalikoimaansa.

Useimmat renkaat sisältävät tämän tekniikan, mutta edes hyvällä renkaalla et voi täysin poistaa riskiä. Siksi on tärkeää tietää, mitä tehdä, kun autosi alkaa vesiliirata. Jos joudut vesiliirtoon, on parasta pitää auto suorana ja hidastaa palauttaaksesi kontaktin tiehen ja auton hallinnan. Yritä välttää vesiliirtoa katsomalla eteenpäin ja välttämällä suuria lätäköitä ja vähentämällä nopeutta sateisissa olosuhteissa.

Tämä tarkoittaa, että uudet renkaat, joissa on tämä uusi innovatiivinen tekniikka vesiliirron estämiseksi, ovat paras ase vesiliirtoa vastaan. Pintakuvio, joka kanavoi vettä pois renkaan ja tien välistä, kuten kiillotetut urat, joita käytetään sekä Nokian eNTYRE: ssä että Nokian WR G3: ssa, ovat hyvä esimerkki tällaisista renkaista, jotka voivat estää vesiliirron.

Lisätietoja renkaista jotka auttavat ehkäisemään vesiliirtoa on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/