Talvirenkaita tulee käyttää aina talvella

renkaat

Kun talvi tulee ja ajat talviolosuhteissa, autossa on oltava talvirenkaat. Silloin, kun lämpötila laskee alle nolla astetta, on tärkeää vaihtaa talvirenkaisiin. Talvirenkaiden suorituskyky on parempi kuin kesärenkailla, kun lämpötila laskee alle nollan, joten älä odota lumen tuloa ennen, kun vaihdat renkaat. Ihmiset yrittävät suunnitella renkaanvaihdon sen mukaan, milloin ensilumi tulee, ja tarkistavat sääennusteet ja yrittävät ennustaa milloin lumi tulee. On helpompi huomata, kun lämpötila alkaa laskea nollaan, ja silloin varata aika rengasliikkeestä renkaanvaihtoon.

Sillä ei ole niin väliä onko sinulla nastarenkaat tai nastattomat renkaat, paitsi että jos aiot sovittaa nastarenkaat, sinun on tarkistettava, että nastarenkaat voidaan asentaa laillisesti sinä päivämääränä, jolle varaat ajan. Nastattomille renkaille ei ole päivämäärärajoituksia. Nastarenkaat ovat sallittuja, jos sinulla on talviolosuhteet, jopa säännellyn ajanjakson ulkopuolella.

Tärkein syy miksi talvirenkaat ovat paremmat matalissa lämpötiloissa, on se, että kumisekoitus on valmistettu matalille lämpötiloille ja pysyy pehmeänä myös matalissa lämpötiloissa paremman pidon takaamiseksi, kun taas kesärengas muuttuu kovaksi eikä pysty tarjoamaan samaa pitoa kuin pehmeä rengas eikä sitä siksi pidä käyttää. Lumen tullessa kesärenkaistasi puuttuu kuvio ja nastat tai pitopartikkelit, jotka antavat pidon, joten on vaarallista yrittää ajaa kesärenkailla, kun sinulla on lunta ja jopa matalissa lämpötiloissa talvirenkaat ovat paremmat.

Varmista, että talvirenkaissasi on riittävä urasyvyys, ja jos sinulla on nastarenkaat, tarkista nastat ja varmista, että suurin osa nastoista on jäljellä. Jos et ole varma renkaiden kunnosta ja vaihdat itse renkaat, voi olla hyödyllistä ajaa rengaskorjaamoon ja tarkastaa ne varmistaaksesi, että ne ovat riittävän hyvässä kunnossa turvallista ajamista varten, jotta et vaaranna sinun ja muiden turvallisuutta ajon aikana.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://vianor.fi/