Vinterdekk skal alltid brukes om vinteren

bildekk

Når vinteren kommer og du har vinterforhold, må du ha vinterdekk på bilen. Selv når temperaturen synker under null grader, er det viktig at du bytter til vinterdekk. Vinterdekk har bedre ytelse enn sommerdekk når temperaturen synker under null, så husk å ikke vente på at snøen kommer før du planlegger å bytte bildekk. Folk prøver å planlegge skiftet basert på når den første snøen kommer og sjekker også værmeldingene for å prøve å se når snøen kommer. Det er lettere å se når temperaturen begynner å krype ned til null, og deretter kan du bestille time på dekkverkstedet for dekkbytte.

Hvis du har piggdekk eller piggfrie dekk ikke vil spille så mye, bortsett fra at hvis du planlegger å montere piggdekk, må du sjekke at piggdekk kan monteres lovlig pil denne datoen før bestillingstid. Det er ingen datobegrensninger for piggfrie dekk. Piggdekk er tillatt, hvis du har vinterforhold, også utenfor den regulerte datoperioden.

Hovedårsaken til at vinterdekk er bedre ved lave temperaturer er at gummiblandingen er laget for lave temperaturer og forblir myk selv ved lave temperaturer for å gi bedre grep, mens et sommerdekk blir hardt og ikke kan gi det samme grepet som et mykt dekk og bør derfor ikke brukt. Når snøen kommer, mangler sommerdekkene dine mønsteret og piggene eller grepene som kan gi trekkraft, så det er farlig å prøve å kjøre med sommerdekk når du har snø, og selv ved lave temperaturer er de bedre.

Forsikre deg om at vinterdekkene dine har tilstrekkelig mønsterdybde, og hvis du har piggdekk, bør du sjekke piggene for å sikre at de fleste piggene blir værende. Hvis du er usikker på dekkens tilstand og foretar ditt eget dekkbytte, kan det lønne seg å kjøre til dekkverkstedet og få dem sjekket for å sikre at de er i god nok stand for sikker kjøring, slik at du ikke utsetter din og andres fare for fare. sikkerhet ved kjøring.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/